Vis HENSYN, ANSVAR og OMSORG

ELLEBÆKSKOLEN

Martin Stærmose den 23-03-2015
    "Pusterummet"

Med skolereformens tanker om den åbne skole tilbydes følgende:
    • "Pusterummet" - et tilbud i Ellebæk Kirke for skilsmissebørn
    •
    • Som forældre vil vi gerne være beskyttende over for vore børn hele deres liv, men når vi rammes hårdt af egne problemer, kan det ofte være svært at se barnets problemer.

Børn bliver ikke kede af det, fordi vi spørger ind til deres smerte.

De er kede af det i forvejen ”

• For at gøre en svær tid lettere i børnenes liv, har vi i Ellebæk og Måbjerg sogne dannet en samtale mulighed for skilsmissebørn. En mulighed der skal ses som et pusterum i en tid med store forandringer, og mange følelser.
    • En skilsmisse er en helt ny situation for forældre. Der tales meget med børnene, så de ikke bliver kede af det. Men børnene har en reel og naturlig smerte over de forandrede tilstande, og det opbrudte hjem. Smerte er ikke noget, vi nødvendigvis skal fjerne, men det skal istedet have plads, og et sted at få sprog.
    • For forældre kan det være svært at forstå, barnet ikke ” er kommet videre”, når man selv er det.

Men barnet har måske ikke haft et sted at fortælle   sine inderste tanker og følelser. Tiden lægger sig rundt om smerten – men smerten ligger der fortsat som en prægning af barnets liv.

Sammen med barnet forsøger vi at finde veje til at leve med den nye livssituation.

• ”Pusterummet ” er et sted hvor børnene får mulighed for at italesætte, det som er svært - og at udtrykke sig, uden at gøre hverken far eller mor kede af det.
    • ” Pusterummet ” er ikke et terapeutisk forum, men    et kirkeligt socialt arbejde, uden tilknytning til offentlige instanser. Gruppelederen har mange års erfaring gennem arbejde og samtaler med børn og unge, samt relevante kursusforløb.

Mødested: Et klasseværelse i Ellebæk Kirke
       Aldersgruppe: 1 – 4. kl.
       Tidspunkt: efter aftale
       Det er børnene, der har ordet, men det er de voksne, der stiller spørgsmålene.
       Man skal ikke sige noget – men man må sige noget.
       Henvendelse: Sognemedhjælper  Lissy Hauge Jensen Lhj@maabjergsogn.dk eller mobil: 5046 2546
    Samtalerne behandles med fortrolighed og respekt.

Martin Stærmose den 23-03-2015
    SKOLEMÆLK EFTER PÅSKE?
    Har du ikke bestilt skolemælk endnu, så vil vi bare minde dig om, at du altid kan bestille skolemælk.
    Modtager vi din betaling mandag, så kan vi levere mælk ugen efter.
    Betaler du dit skolemælksabonnement med kort i netbutikken senest onsdag den 25. marts, kan dit barn være med efter påske (uge 15) og frem for kun 3,29 kr. pr. dag for en minimælk eller for kr. 3,75 kr. pr. dag for en øko minimælk.

Linket til skolemælk.dk kan du se herunder.
    Martin Stærmose den 12-03-2015
    Skolestart på Ellebækskolen

Førskolegruppen starter d. 1. maj
    Forældre orienteres i løbet af april og inviteres ligeledes til et fyraftensmøde, hvor der orienteres om dagligdagen i førskolegruppen m.m. Dette møde finder i slutningen af april. På mødet uddeles brugernavne og adgangskoder til forældreintra, hvor alt kommunikation mellem skole/SFH og hjem foregår.

0.klasse

Første skoledag er mandag d. 10. august 2015 kl. 8.00. Nærmere information udsendes via forældreintra.
    Skoledagene starter kl. 8.00 og slutter kl. 14.00. Forældre bestemmer, om barnet skal gå i SFH om eftermiddagen og evt. også før skoletid. Stort set alle elever fra 0. til og med 3. klasse går i SFH. I 4. klasse går fortsat mange elever i SFH. SFH-tilbuddet slutter med udgangen af 4. klasse. Dette orienteres forældre endvidere om, når barnet starter i førskolegruppen.

Vi glæder os til at atge imod mange nye elever - og vi ser frem til samarbejdet med mange nye forældre!
    Solveig Mogensen den 02-02-2015
    Faglig fordybelse fra uge 8 og frem til sommerferien.

På mellemtrinnet begynder en ny model for faglig fordybelse(lektiehjælp) fra uge 8. På vedhæftede bilag kan I læse, hvad det går ud på. Vil I gerne vide endnu mere, kan I fra i morgen orientere jer på Skoleporten under Undervisning/faglig fordybelse.

Mvh.
    Solveig Mogensen